Workshop omgaan met hoogsensitieve kinderen

Een raadsel, dromerig, wisselvallig, druk, ‘anders’. Zomaar een paar kenmerken waar je een (hoog)gevoelig kind aan kunt herkennen. En ze vragen wat van jou. Zo houden ze er niet van als je boos wordt, ze komen met de meest onverwachte, filosofische vragen, zijn soms uitgesproken en ‘anders’ in hun gedrag, waardoor je als ouder niet verder komt met alle ‘normale’ opvoedtips. Met deze workshop geven we leerkrachten, ouders en hulpverleners meer inzicht in de binnenwereld van een hoogsensitief kind en hoe je daar mee omgaat.

 
hoogsensitief-coaching

Praktische informatie

De workshop vindt plaats op vrijdagochtenden in Rosmalen (exacte locatie wordt nog bekend gemaakt) op 27 januari, 17 februari, 10 maart en 31 maart 2017. De tijden zijn van 9.00 – 12.00 uur. De kosten bedragen € 160,- incl. btw, koffie, thee en materialen. Bij aanmelding vóór 15 december 2016 ontvang je 10% korting. Op deze pagina vind je het programma van de workshop. Wil je meer informatie dan ben je welkom op een informatiebijeenkomst of kun je contact opnemen via het contactformulier.

 

Hoogsensitieve kinderen

Wil je weten hoe je hoogsensitieve kinderen herkent? Of vraag je je af of jouw kind hoogsensitief is, klik dan hier voor meer informatie.

 

Het programma

Dagdeel 1:
Inleiding hoogsensitiviteit
Verschil tussen sensitieve en niet-sensitieve kinderen
Gedachten lezen en intuïtie (invullen en aanvoelen)

Dagdeel 2:
Omgaan met onrechtvaardigheid/onechtheidworkshop-hoogsensitiviteit
Communicatie met een hoogsensitief kind

Dagdeel 3:
Valkuilen van hoogsensitiviteit
Grenzen leren aangeven

Dagdeel 4:
Verschillende manieren van waarnemen
Hoogsensitiviteit en de agenda van het kind