Over Trivister

Mijn coachpraktijk Trivister bestaat sinds 2011. In mijn praktijk coach ik ouders en kinderen bij problemen rondom opvoeding of opgroeien. Dat doe ik vanuit een bepaalde visie en met behulp van de hieronder beschreven methodieken. Sinds 2016 coach ik daarnaast volwassenen (en in toekomst ook kinderen) bij gewichtsverlies en gezonde voeding binnen De Fitpraktijk. Klik hier voor meer informatie over mij en mijn opleidingen.
 

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)

Als mens word je gevormd door de ervaringen in je leven. Hierdoor ontstaan overtuigingen over wie je bent, hoe het leven er uitziet, wat je moet doen en wat je belangrijk vindt. Deze structuur in je hoofd van overtuigingen of gedachten bepalen voor het overgrote deel hoe je je voelt en wat je doet.

Meestal draait dit programma onbewust in je hoofd door, maar met NLP-technieken is het mogelijk om doelgericht zicht te krijgen op datgene wat je belemmert. En het te veranderen.

Voor kinderen – die nog wat meer blanco zijn – is het belangrijk de goede overtuigingen te ‘installeren’. Als ouder kun je daarin veel betekenen en ook het coachprogramma ‘Bouwen aan Zelfvertrouwen’ en de training ‘Omgaan met hoogsensitiviteit maken veel gebruik van deze NLP-technieken.

 

Systemisch Werk

In de relatie ouder – kind komt het systemisch werk om de hoek kijken. Kinderen nemen bewust en onbewust dingen van hun ouders over. Of ouders staan te weinig in de ‘ouderrol’, waaardoor kinderen hun ‘kindrol’ niet kunnen nemen. Kinderen kunnen met hun gedrag zichtbaar maken wat er bij de ouder(s) speelt. Met technieken vanuit het systemisch werk, is het mogelijk om bepaalde lasten bij kinderen weg te nemen.

 

RET (Rationeel Emotieve Therapie)

Ook deze methode gaat – net als NLP – over de grote rol van gedachten of interpretaties van een gebeurtenis. Het werkt met de 4 G’s: Gebeurtenis – Gedachten – Gevoel – Gedrag. Situaties worden uiteen gerafeld om te komen tot gewenst gevoel en gedrag.